Historien om Hotel Skibssmedien Skagen

Op til sæsonen 2011 skiftede hotellet navn fra Hotel Lille Nord, til Hotel Skibssmedien Skagen. Beslutningen blev truffet ud fra ønsket om en mere autentisk profil i relation til stedets historie.

Midt i den store lyse restaurant ses beviset på, at der her på Hotel Skibssmedien har været aktivitet i mange år. Den store esse har i generationer været anvendt til skibsbyggeri. Her har granvoksne mænd hamret, banket og bøjet jern i forbindelse med forarbejdning til skibsbyggeriet på havnen i Skagen .

I tre generationer var Skibssmedien en familiedrevet virksomhed, der levede af og på havnen i Skagen. I 2002 blev Skibssmedien opkøbt, og hovedbygning omdannet til hotel. I 2006 begyndte endnu en gennemgribende forandring på stedet, da startede opførelsen af de 22 lejligheder og en total renovering af de eksisterende hotelværelser. Resultatet er det der sammen med den nye parkeringskælder og hovedbygning nu er Hotel Skibssmedien Skagen.

Hotellet fremstår som et topmoderne hotel, med lækre værelser og lejligheder, alt sammen indrettet med alle moderne bekvemmeligheder. Her er der plads til hele familien, men man fornemmer stadig sjælen og atmosfæren fra den hyggelige og driftige havn. I den hyggelige gårdhave kan man høre de typiske havne lyde, kutterens dunkende motor og mågernes skrig når de kredser omkring fiskekutteren, der er ved at lægge til kajs med friskfanget fisk.

Her i den private oase midt i det unikke Skagen, kan man virkelig få slappet af og bare nyde livet på Skagen!

Huset ud mod Vestre Strandvej

Hovedbygningen da der var smedie

Der arbejdes i den gamle smedie

Der arbejdes i den gamle smedie